Aile ve Ebeveynlik

Çocuğun E-Devletine Nasıl Girerim?

Çocuğun e-devletine girmek için çocuğunuzun 15 yaşında olması gerekmektedir. 15 yaşını doldurmuş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kart sahipleri ve yabancılar, T.C. kimlik numarası içeren resimli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet, vb.) ibraz ederek şahsen ya da vekaleten e-devlet hesabı için başvuru yapabilirler. Vekalette, e-devlet hesabı almak için yetkinin olduğunu belirten bir ibare bulunmalıdır. Bu şekilde e-devlet hesabı alabilir ve çocuğun e-devletine girebilirsiniz.

Ayrıca, mahkeme kararı ile vasi tayin edilmiş kişiler, vasileri aracılığı ile de e-devlet kapısı şifresi alabilirler. Ancak başkalarının adına şifre alınması, belirtilen durumlar dışında mümkün değildir.

Çocuğumun E-Devlet Şifresini Nasıl Alırım?

Çocuğunuza e-devlet şifresi alabilmeniz için, çocuğunuzun en az 15 yaşında olması gerekmektedir. 15 yaş altı çocuklar için e-devlet şifresi verilememektedir.

15 yaş ve üzeri olan çocuğunuz için e-devlet şifresini, vekalet ile alabilmeniz mümkündür. Vekalette, yetkinin sizde olduğunu belirten bir ibarenin olması gerekmektedir.

E-Devlette Çocuğumun Hesabına Nasıl Giriş Yapabilirim?

E-Devlette Çocuğumun Hesabına Nasıl Giriş Yapabilirim

E-devlette çocuğunuzun hesabına giriş yapabilmek için çocuğunuzun Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı numarasını ve şifresini girmeniz gerekmektedir. Bu bilgiler ile çocuğunuzun e-devlet hesabına girebilirsiniz. Aksi halde hesaba giriş erişiminiz bulunmamaktadır.

E-Devletten Çocuğumun Kimlik Belgesini Nasıl Öğrenirim?

E-devlet üzerinden çocuğunuzun kimlik belgesi bilgileri verilememektedir. Ancak; 15 yaşını doldurmuş olan çocuğunuz için kimlik kartı başvurusunu e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

5 yaşını tamamlamamış vatandaşlar için Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) başvuruları, “Doğum”, “İlk Defa Kimlik Kartı Verilmesi” ya da “Kayıp” sebepleri ile veli ya da vasi tarafından yapılabilmektedir. Başvuru yapılacak kişinin, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nde (MERNİS) kayıtlı açık bir adresi olması gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için değerli kağıt bedeli, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine ya da anlaşmalı bankalara; sanal pos uygulaması, kredi kartı ya da banka kartı aracılığı ile yatırılmalıdır. Bu işlem, https://ivd.gib.gov.tr internet adresinden de yapılabilmektedir.

Başvuru yapan kişinin son altı ay içerisinde nüfus müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ya da pasaport başvurusu yapmış olması durumunda, MERNİS’te kayıtlı olan fotoğrafın kullanılması tercih edilebilir. Kimlik kartının teslimatı yalnızca yurt içi adreslerine yapılabilmektedir.

Bu hizmetten faydalanmak için SMS doğrulama kodu, elektronik imza ya da mobil imza gibi yöntemlerden biri ile doğrulama yapılması gerekmektedir.

E-Devletten Çocuğumun Okul Bilgilerini Nasıl Öğrenirim?

Çocuğunuzun hangi okula yerleştirildiğini öğrenmek için Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan http://e-okul.meb.gov.tr adresine girebilirsiniz. Burada çocuğun T.C. kimlik numarasını girmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede öğrencinin okul bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Çocuğum İçin E-Devletten Sağlık Raporu Nasıl Alırım?

Çocuğum İçin E-Devletten Sağlık Raporu Nasıl Alırım

E-devlet üzerinden sağlık raporu almak oldukça basit bir süreçtir. İşleme başlamadan önce, e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Eğer henüz e-devlet şifresi edinmediyseniz, bu şifreyi PTT şubelerinden ya da mobil uygulamalar üzerinden temin edebilirsiniz. Ardından sağlık raporu alma adımlarını takip edebilirsiniz. Çocuğunuz için e-devletten rapor almak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • E-devlet sistemine, çocuğunuzun Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı numarası ve şifresi ile giriş yapın.
  • Sağlık bölümüne girerek “Sağlık Raporu Sorgulama ve Düzenleme” seçeneğine tıklayın.
  • “Yeni Sağlık Raporu Oluştur” seçeneğine tıklayarak kişisel bilgilerinizi ve sağlık durumu ile ilgili gerekli bilgileri eksiksiz olarak doldurun.
  • Rapor tipini belirleyin ve raporun süresi, numarası gibi detayları girmeyi unutmayın.
  • “Raporu Oluştur” butonuna tıklayarak raporunuzu oluşturun.

Ancak, bazı durumlarda sağlık raporu alabilmek için çocuğunuzun muayene olması gerekebilir. Bu tür durumlarda, çocuğunuzun e-devlet hesabı üzerinden rapor almanız mümkün olmayabilir.

Ayrıca Bakınız: Bebeğim Çok Ağlıyor, Hangi Duayı Okumalıyım?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu